søndag den 26. juni 2011

Saft, likør og marmelade

Der har været gang i den store syltebog her i weekenden. Før weekenden satte Emil og jeg over til hyldeblomstsaft og en rest bær i fryseren er lavet til marmelade og likør.

Jeg lavede hele 5 forskellige slags syltetøj:
  • Jordbær/rabarbermarmelade
  • Jordbærmarmelade m/citronskal og vanille
  • Råsyltet bærmarmelade med nellike, kanel og vanille
  • Ribsmarmelade m/et kvæt dessertvin
  • Kirsebærmarmelade m/portvin og kanel
Desuden blev det til 2 fl. hyldeblomstsaft og 2 fl. solbærlikør.

Hvis I vil prøve at lave solbærlikør får I opskriften her:

Solbærlikør
500 g fuldmodne solbær
1 fl. rødvin
1 dl vand
500 g sukker
2-3 snapseglas vodka, mild snaps eller rom.

Skyl bærrene og lad dem dryppe godt af på et viskestykke. Knus dem med bagsiden af en ske og bland dem med rødvinen. Lad blandingen trække i køleskabet i et par dage og filtrer derefter saften.
Kog vand og sukker op og køl denne lage helt af (rør i den undervejs). Bland saft og sukkerlage sammen, tilsæt spiritus. Hældes på rengjorte flasker og opbevares i køleskabet.

Likøren er drikkeklar med det samme og smager dejligt blandet med hvidvin eller champagne.

7 kommentarer:

Tine sagde ...

Mums det ser lækkert ud :-)

Fru Knudsen sagde ...

Ih, det lyder lækkert. Godt med lidt på lager

Lin sagde ...

Der har vaeret gang i den. Der er ikke noget bedre end hjemmelavet baade paa mad og i glas.Laekkert.

Irene sagde ...

Det ser lækkert ud Berit, og jeg ved jo at din blommemarmelasde smager så godt:-) Måske bli`r der lidt til at tage med til Fanø;-)

Helle : sagde ...

uha det ser lækkert ud, sikke travlt i har haft.

Fru Kahr sagde ...

Hold da op, hvor har du haft travlt. Det ser rigtig lækkert ud:-)

www.Kreativhobby.dk sagde ...

Mmmm der ikke noget som hjemmelavet marmelade eller saft <3