søndag den 6. marts 2011

Glædelig fastelavn

Er det ikke en herlig søndag? Solen skinner, og børnene ringer på døren og synger boller op og boller ned... Og så har jeg tilmed vundet i Irenes give-away. Fantastisk!

Og her i eftermiddag, har jeg bagt mine årligt tilbagevendende supersnaskede og mega usunde fastelavnsboller. For at opveje det lidt har jeg også bagt sunde kanelsnegle, som uden glasur kan spises med god samvittighed.
Læserservice:

Opskrift på hindbærsnitter:

250 g blødt smør
250 g sukker
500 g hvedemel
3 æg
1 glas hindbærmarmelade
Glasur
Krymmel


Smør og sukker røres sammen. Melet blandes i og samles så godt det kan. æggene piskes sammen og kommes i dejen, der samles og deles i to lige store dele. Rulles ud og så stikkes der medaljer ud med et glas. Bages i ca. 10 min. i ovnen ved 200°C. Hold godt øje!

Medaljerne lægges sammen med hindbærmarmelade imens de stadig er godt lune. Pyntes med glasur og krymmel efter behag. Hindbærsnitterne kan gemmes i en kagedåse, hvis der skulle være nogle i overskud.Opskrift på fastelavnsboller, 30 stk.:

Dej:
500 g mel
250 g margarine
20 g sukker
1 tsk salt
1 æg
75 g gær
2 dl mælk


Remonce:
100 g margarine
100 g flormelis
100 g marcipan, revet


Creme:
2 dl mælk
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk mel


Dejen æltes sammen. Ingredienser til cremen kommes i en gryde og piskes kraftigt. Derefter røres konstant imens cremen koger op. Riv marcipan og rør det sammen med formelis og margarine. Dejen rulles ud i en firkant ca. 1 cm tyk. Skæres ud i firkanter (30 stk.). Placer en klat remonce på hver firkant. Bøj hjørnerne ind mod midten (2 gange). Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Hæver i 5 min. Tryk en fordybning i alle bollerne og fordel cremen heri. Hæver lunt i ca. 20 min.


Bages ved 200 g i ca. 12 min. Pyntes evt. med glasur.

Nu vil jeg prøvesmage bagværket sammen med et kop kaffe og et par pinde på strikketøjet. Det er jo ligefør at det udvikler sig til en bageblog ;-)

2 kommentarer:

Fru Kahr sagde ...

Nu blev jeg da lækkersulten:-)

Helle : sagde ...

uf hvor lyder det skønt, har lige købt en steppemaskine så må nok hellere holde mig i skindet ;-)