lørdag den 5. september 2009

Jamen, den er jo rød...

Tja, strikkefastheden kunne jeg ikke få til at passe på det camel-farvede garn jeg havde fået foræret. Det er et meget fast garn, som ikke kunne tvinges ned på 12 m = 10 cm. Så det blev altså til en rød version (min yndlingsfarve) i Cosy Wool fra Løve Garn. Jeg har strikket ½ ærme indtil nu og det går pænt hurtigt, når først man er i gang.
½ ærme er jo ikke meget på 2-3 uger, men inden jeg rigtig går i gang med dette for mig store projekt, ville jeg lige rydde ud i alle de andre påbegynde arbejder:Solhat hæklet i bomuldsgarn fra lager. Opskrift er fra SandnesGarn, hæfte 0707 "Mandarin Baby". Dette er nummer 2 hat i år af denne opskrift. Jeg lavede på vej til/fra Italien i sommer en version i pink til min niece, Sine. Denne er til Sines veninde Emma, så de to småpiger er passende beskyttet mod solen. Håber hatten passer næste år også, for sommeren er vist forsvundet for i år.Fionas Top, str. 1 år strikket i Alpaca fra Marianne Isager. Skulle have været en julegave til min niece, men barnet vokser med en utrolig hast, så hun får den nok inden, så arbejdet ikke er spildt.
Det bliver ikke den sidste af slagsen, for jeg har masser af garn på lager, som kan bruges. Ikke mindst små uldrester til kontraststriben. Så måske andre af familiens småpiger får glæde af en Fiona i løbet af efteråret.

Top/vest i Bourette Silke fra BC Garn. Garnet er købt hos købmanden på Tunø i forsommeren og opskriften er fra et tillæg til Hendes Verden. Nummeret kunne jeg ikke lige finde. Denne har været færdig længe, men jeg har ikke lige fået den vist på boggen. Desværre er den blevet lidt stor, så måske skal den en tur i tumbleren efter næste vask.
Grønthandlerhandsker i Basic strømpegarn købt hos Gazelle Garn i Århus. Opskriften er fra det seneste nummer af Bolig Liv. Dette var et projekt, som liiiige sneg sig ind - bare fordi....


Så følger en retstrikket vest i Eskimo fra Garnstudio. Opskriften er min egen og ca. str. S/M. Vesten er strikket til en kollega, som fandt en lignende vest på nettet til den nette sum af kr. 600,-. Garnet kostede i min udgave ca. kr. 130,-. Det er lige før man kan holde en timeløn hjemme, hvis man kunne sælge disse veste for 600,-.

Opskrift:
RYG: Slå 42 m op på pind 10. Strik 20 retriller, luk 2 m i hver side til ærmegab og derefter yderligere 1 m, 2 gange. Strik lige op til der er 18 retriller og luk de midterste 10 m til hals. Derefter yderligere 1 m mod halsen. Når der er 2 retriller sættes skulderens masker på en tråd. Strik den anden skulder modsat.

FORSTYKKER: Slå 21 masker op og strik 20 retriller. Luk 2 m i siden til ærmegab og derefter yderligere 1 m, 2 gange. Strik lige op til der er 18 retriller og luk 3 masker af til hals og derefter yderligere 1 m 3 gange. Strik lige op til samme højde på ryggen og sæt m på tråd. Strik det andet forstykke modsat.

MONTERING: Strik skuldermaskerne sammen og sy sidesømmene. Hækl dernæst rundt i ærmegab 1 km i hvert mellemrum mellem retrillerne med nål nr. 9. Pas på det ikke bliver for stramt. Der hækles ligeledes km rundt langs forkanterne og halsen.
Vesten er flot over en tunika i samme tone med et tørklæde i kontrastfarve.

Opskriften er skrevet ud fra hukommelsen og jeg beklager, hvis der er fejl.

Til slut et billede af den færdige Stribe-på-Stribe kjole no. 2, som skal afleveres til vores kusine, Isabella, i næste weekend, hvor vi skal besøge dem og en tur i Tivoli.
Det var vist mere eller mindre det.... Måske var det en idé at opdatere bloggen lidt oftere, så det ikke blev sådan en lang smøre. Intensioner er der nok af, men de bliver ikke altid ført ud i livet. Men jeg er her da...Og nu skal jeg være mere eller mindre strikke-monogam med Sylvi (tror jeg). Måske sniger der sig et stykke automatstrik ind for afvekslingens skyld.
God weekend til alle!

6 kommentarer:

Gitte sagde ...

Du godeste Berit, hvor har du fået mange og flotte ting færdig. Jeg er vild med både solhatten og den meget smukke stribede kjole, Lækre vanter også.

Rødt er også en af mine ynglingsfarver. Er sikker på at frakken bliver super flot ;-)

Mariann sagde ...

Enig med Gitte. Så mange flotte ting... hvor har du været flittig !
Glæder mig til at se din frakke :-)

Fru Kahr sagde ...

Du godeste! Sikke en masse projekter - jeg får helt åndenød;-)

Den røde frakke tegner godt, efter min mening.

Helle : sagde ...

Hold da op du har haft travlt, og sikke nogle skønne ting du har strikket. Den stribede kjole er bare så skøn ! Håber vi ses den 26. sept.

Strikkeheksen sagde ...

Hold da op, jeg skal da love for, at du pludselig rykker! Sikke fine sager, du har fået lavet :-)

Jeg tror du bliver meget mere glad for Sylvi i den røde farve, så det bliver nok bare held i uheld :-)

Jeg er også totalt tosset med den stribe på stribe kjole!

nynne sagde ...

Der er da virkelig sket noget.
Tror bestemt du bliver super flot med en rød jakke til dig