onsdag den 11. juli 2012

Cornwall & Knit-Frocks/Guernseys del I

Efter et par dage med opsamling af diverse gøremål efter ferien, er jeg nu endelig klar til at give den første beretning fra Cornwall. Et smukt og spændende sted, og så ovenikøbet med store strikketraditioner.Vi tog flyet til Stansted Airport og straks efter landing fik vi hold på "kareten" (8-seater Mercedes Vito), som skulle bringe os og vores gode venner til Plymouth, hvor en middag på en restaurant på The Barbican og en enkelt overnatning på Sydney Guest House ventede. Vi kunne straks se, at Plymouth skulle besøges igen senere på ugen, men næste morgen gik turen videre til vores feriehus "Fiddler's Green" i Polperro.

Polperro er en idyllisk og smuk, lillebitte fiskerby i Cornwall, hvor vi hurtigt fandt ud af, at bilen skulle parkeres udenfor byen, for gaderne er både smalle og stejle.

Hvor stejl og smal "vores" gade var fandt vi hurtigt ud af, for vi fik bilen kørt ned til huset ad en meget stejl gade og fandt ud af, at den ikke kunne være i carporten. Vi læssede af og mændene tog mod til sig og fik bilen videre gennem den ensrettede gade, hvor de til slut måtte slå sidespejlene ind og tilbage var der kun plads til lakken!Efterfølgende parkerede vi på toppen af bakken og gik ca. 1 km op til bilen, hver gang vi skulle bruge den. Hvad der var af udfordringer mht. bilkørsel, blev derimod hurtigt opvejet af den fantastiske udsigt, der mødte os, da vi trådte ind i vores rummelige og skønne feriebolig; fri udsigt over byens naturlige havn, fisker- og fritidsbåde, slusen, klipper og grotter og det meste af den lille by, hvor der hele tiden var liv og hvor tidevandet hele tiden sørgede for at udsigten ændrende sig. Nogle gange kom en lille hyggelig badestrand til syne, hvor et par grotter bagved gav eventyrlyst til børnene, og bådene i havnen stod på havbunden. Nogle gange steg vandet helt op til kanten af de små fiskerhuse nederst i havneområdet.Byen var fyldt med hyggelige restauranter, butikker med specialvarer og....den lillebitte garnbutik, som også handlede med krystaller og puslespil. "Alternative Polperro" fik besøg af mig nogle gange og indehaverne var hjælpsomme og flinke! Der blev indkøbt små strikkegadgets og lidt garn; 400 gram Ethical Twist, som er 70% økologisk uld og 30% alpaca samt 800 gram af den traditionelle Guernsy 5-ply, som skal blive til en version af områdets meget traditionelle fiskertrøje. Jeg har beskrevet trøjerne en smule her, men kan love, at jeg vil berette mere detaljeret senere, for jeg blev bidt efter et besøg på byens museum og køb af en lille bog om Cornish Guernseys & Knit-Frocks. Det fortjener dog sit eget indlæg, så jeg holder spændingen lidt endnu....


12 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Hold da op, Berit - det ser da fuldstændig fantastisk ud - hvor må det bare ha´ været dejligt at sidde der med strikkepindene og iagttage tidevandets skiften :-)

Der skal jeg bare hen engang! Glæder mig til både at høre om og se din nye bog :-)

Madam Munch sagde ...

Hvor er det et flot sted I har været. Jeg vil også gerne til Cornwall engang, men lige nu forbereder jeg turen til Estland og finder gode sites, som skal besøges - altså i virkeligheden.

Berit sagde ...

Det var det, Lene!

Berit sagde ...

Bodil; Cornwall er bestemt et besøg værd og en tur til Estland lyder heller ikke dårligt!!

Uldbegavet sagde ...

Tænk at der er sådan et utrolig smukt sted så tæt på os. Cornwall er da et fantastisk sted, ser det ud til.
Glæder mig til du udløser spændingen.

Lea sagde ...

Hvor er der smukt!!!!! Den udsigt kunne jeg sørme godt bruge en uge eller mere på at nyde!!

Glæder mig til flere beretninger fra jeres ferie.

Ulla Røjkjær sagde ...

Tusind tak fordi du deler Cornwall med os herude bag skærmen. Den by kommer på min to do liste;)

Fru Knudsen sagde ...

Dejligt ser der ud, kan godt forstå du nød det!. Glæder mig til at høre om det der omkring strik

Kirsten sagde ...

Hvor ser det fantastisk ud - sikke en udsigt, helt fortryllende! Det sted kunne godt komme på min ønskeliste. Jeg glæder mig til at se mere til dit garnkøb :)

Irene sagde ...

Hvor ser der dejligt ud Berit! Det lyder som et skønt sted. Glæder mig til at høre om bogen:-)

Fru Kahr sagde ...

Uha, hvor lyder det spændende Berit.

dqpage sagde ...

hej Berit
Cornwall er et fantastisk sted. Jeg kender det fra år tilbage. Små fiskerbyer, der ser ud til ikke at høre hjemme i dette århundrede, ældgamle pubber, spændende historier. Tænk sig. Folk, der gik på sine marker og passede sit, pludselig kunne blive bortført til krigsskibene hvor de manglede matroser.. Et historisk meget levende område - og så al denne idyl.
Ja det hele bliver aktiveret i min hukommelse, nu du skriver om det ;o)
jeg er utrolig spændt på at høre mere om det garn, du købte + måske også om din nye bog ?
De der Polpero sweatere kender jeg ikke..
velkommen hjem fra en spændende ferie.
hilsen Mona