søndag den 10. august 2008

Det var den sommer

Ja, sommeren gled hurtigt forbi med meget dejligt vejr og en del regn her på det sidste. Vi har sluttet sommeren af med "børnesommerlejr", hvor huset blev indtaget af 3 ekstra, skønne unger, fordi deres mor og far skulle på voksensommerlejr (læs: Skanderborg Festival). Vores sommer har mest stået i ombygning af garagens tegn, og dagene i sommerhus måtte vige for dette arbejde, så vi kan blive klar i sensommerens store fest, som rykker nærmere med hastige skridt. Vi er ikke helt klar, men det nærmer sig...

Nu til året sommerstrik - eller det meste af det, for enkelte dele er givet til modtagerne inden jeg nåede at fotografere.
1 stk. Star Wars trøje med alt for lange ærmer er endelig færdig. Det var der råd for, så jeg trak en tråd ud et stykke fra ribben, klippede den over og samlede maskerne op og strikkede en ny rib med tyndere pinde og noget bredere end den første. Det så således ud:


Øverste ærme er forkortet og har længere og strammere rib, så den sidder bedre om håndledet.


Opskrift: Sandnes børnehæfte nr. 0401.
Garn: Sisu fra Sandnes
Pinde: Rundpind og strømpepinde nr. 3 og 3½. Ændringer: Ja, som på billedet og efterfølgende afkortning af ærmerne, da bullen og ærmelængden ikke rigtig stemte overens og Emil ikke har abearme. Motiverne er broderet på og det er jeg så kureret for det næste stykke tid.
Go eller No-Go: Helt og aldeles Go. Når man er super-star-wars-fan og lige blevet 8 år, så er man glad for sin mor, når hun har lavet en ny yndlingsbluse. "May the force be with him"...
Idéen er fuldt og helt snuppet fra fru Gren, som jeg har skrevet i et tidligere indlæg.

1. stk. Kjole fra Kæk og Klassisk Børnestrik
af Lene Holme Samsøe.

Fakta: Helt og aldeles efter opskriften, så der er ikke meget at beskrive. Mai er dog helt tilfreds med kjolen og har ventet på at vejret skal blive køligere, så den kan bæres uden at man får hedeslag.

Den skal nok blive brugt godt her i efteråret.

Som mange andre er jeg også faldet for denne bog:
1 Pilespids er strikket i lyserød og lys-lilla, men afleveret hos kusine Isabella inden jeg nåede at tage billede. Nr 2 i gul og grøn er på pindene.

1 stk. Ugle fra designclub.dk og hertil en djævlehue efter Lene Holme Samsøes opskrift som blev bragt i Hendes Verden for noget tid siden i en stribet version i bomuldsgarn. Dette sæt får jeg med lidt held et billde af senere. Modtager min søsters venindes lille datter, som kommer til verden lige-om-snart. Sættet er lavet i Duo i en dejlig mørk-lilla farve.


Endelig er jeg også blevet færdig med strikkearbejdet på min svigermors jakke, men der skal lige måles og prøves "på modellen" før monteringen kan færdiggøres. Billeder følger.

Der er kommet lidt flere projekter på pindende, men det tager vi en anden gang....


1 kommentar:

Gitte sagde ...

Hvis man er starwars fan må den trøje være det helt store hit ;-)

Er vild med kjole. Hun ser super sød ud i den.