onsdag den 7. juli 2010

Så er det vist på tide...

...med en opdatering herfra.


Færdig strik x3:Rød sommertop str. M i Madarin Classic fra Sandness Garn. Strikket (næsten) lige efter opskriften. Jeg fortsatte dog raglanindtagningerne lidt længere end opskriften sagde, da jeg syntes at halsudskæringen var noget dyb ved prøvningen. Dermed blev ærmet også en smule bredere og det passede mig også rigtig fint. Opskriften fandt jeg i FamilieJournal nr. 23/2010. Det er en sommerbluse, som jeg nok skal bruge flittigt hele sommeren.

Strik i Hvidt str. L i Lin fra Garnstudio. En vaskeægte UFO, som jeg har syltet siden forrige sommer, fordi garnet afgiver helt utroligt mange små fibre, som kildrer i næsen under strikning. Så den er hovedsageligt strikket på terassen, så vinden kunne fjerne fnulleret uden at genere min næse. Jeg manglede kun ét ærme, så det tog blot to aftener at strikke den færdig.... En vask hjalp en smule og jeg er rigtig glad for trøjen. Opskriften er fra Hendes Verden nr. 14/2009.
En lille sommertop i resterne fra min røde sommertop. Strikket i str. 2 år. Vores kusine I var den heldige, der kunne passe den, så hun fik den, da alle 3 børnebørn (inkl. mine egne børn)vendte hjem i sidste uge efter en uge i sommerhuset med Bedstemor og Bedstefar. Opskriften fandt jeg i Hendes Verden i sidste uge(?), men der var strik til hele familien i bladet. Den faldt vist også i god jord. Moren sendte mig ihvertfald en sød sms i dag med tak.

I de sidste par uger har der været travlt herhjemme og på jobbet, men ud over strik har jeg da også fået lavet lidt marmelade:Hindbær
Jordbær m/ citron og vanille
Fersken m/ lime og vanille.

Min svigermor har broderet de søde "hatte". Det er dog ikke altid at bærene svarer til indholdet i glasset. Men de er så fine, at de selvfølgelig skal bruges alligevel.

Og endelig har jeg modtaget min kop+garn-pakke fra Hanna-Kristine. Den indeholdt en "mug" i porcelæn. Den kunne ikke være mere velvalgt, for den bringer minder om mangen en spejdertur, hvor vi drak og spiste af sådan én i plast. Den er jeg rigtig glad for! Pakken indeholdt også 100 g(600m) skønt, håndfarvet garn i råhvidt og pink. Det tror jeg der kan blive et rigtig fint sjal af. Hvilken model ville egne sig til garn med et hurtigt farveskift? - gode idéer modtages gerne. Slutteligt var der også en pose velduftende grøn iste med, som jeg glæder mig til at nyde på terassen i næste uge, hvor min ferie starter.

9 kommentarer:

Tine sagde ...

Hvor er den røde top blevet fin. Den kan jeg godt forstå du er tilfreds med.
Og så fin den lille blev. Det er altid dejligt at få brugt garnet op!
Den hvide cardigang ser også rigtig fin ud. Håber den holder op med at fnulre :-)

Hmm, det syltetøj ser lækkert ud. Og så fine hætterne er, pyt med at de ikke matcher indholdet :-)

Fru Kahr sagde ...

Næh, hvor er den røde blevet flot:-)

Det er da luksus med sådan en omgang hjemmelavet syltetøj.

Gitte sagde ...

Hold da op nogle fine ting.

Er vild med både top, trøje og børnebluse ;-) Det var da godt du fik trøjen færdig, for den er rigtig flot. Synes generelt at bomuld fnuldrer i næsen..... Men din lyder da ekstra "fnuldrende"

Uhm - hjemmelavet marmelade.

Og lækkert garn du har fået.

Irene sagde ...

Det er da en lækker sommercardigan du har fået strikket og to søde sommertoppe.
Dejlige ting du har fået i Garn/The-bytte. Jeg har lige meldt mig til - har aldrig prøvet det før.

Ann sagde ...

Fine ting, du har fået strikket.
En top med knapper! Den er ekstra flot.
Mums for skønne marmelader og hatte

Mariann sagde ...

Hold da op, hvor har du været flittig :-)
Dejlige ting du har fået lavet + marmeladen :-)

nynne sagde ...

Hvor er det fine projekter der er røget af pindene. Kggede også på den lille pige top- og helt ærligt er din meget flottere i finish - måske man lige skulle strikke en sådan ?

Strikkeheksen sagde ...

Altså Berit, sikke nogle skønne sommerbluser - den røde top er da helt forrygende, men den hvide cardigan bliver vist også et hit :-)
Håber, vi ses på søndag :-)

Lin sagde ...

Der har vaeret fuld fart paa hos dig. Laekkert strik. Den roede top ser vel nok laekker ud. Haaber vejret arter sig i din ferie saa du kan faa den brugt. Bomuld der fnuldrer atchoum, puhadada. Det er da blevet bedre efter en vask ikk?? Miam hjemmelavet marmelade paa en skive hjemmebag med en god kop tea miam miam.