søndag den 8. januar 2012

Denne weekends nøgleord...

blev hygge med 80'er-fundue, ny seng, sommerferie, chicken nuggets og en stund med eftertanke.

Lørdag formiddag fik jeg trukket gemalen i div. bolighuse, bla. med det formål at få skiftet vores 20 år gamle boksmadrasser ud med en spritny og ganske vidunderlig Jensen-seng. Den kommer dog først om en måned, og det er der godt nok længe til!

Lørdag aften besøgte vi gode venner, og de trakterede med FONDUE, som i gennemført 80'er-mad. Ungerne storhyggede sig med at sætte på pinde og koge kød, pølser, perleløg og sågar blomkål, som vist blev aftenens vinder ;-). Det kunne godt være, at vi skulle støve vores skønne fondue-gryde af og komme over 80'er komplekset, for det er jo så hyggeligt.(billede lånt fra nettet)

Samme aften fik vi talt sommerferie og der var ikke langt fra tanke til handling, så nu får jeg mit længe ventede ferieønske opfyldt; vi skal til Syd-England og bo i en skøn lille fiskerby - sammen med ovennævnte gode venner, som vi før har holdt ferie med. Vi glæder os allerede helt vildt!
I julegave fik jeg mange dejlige bøger og én blev i torsdags byttet til Sif Orellanas Spilopper og Stjerneskud. Her til aften har jeg lavet chicken nuggets, inderfilet marineret i krydret kærnemælk med panering af fuldkornsmel og knuste cornflakes. Det slår altså de industrielt fremstillede med flere længder, og så ved man, hvad der er i. Serveret på grøn salat med olie/eddike-dressing med hj. bagt brød. Det var en god opskrift!Her til aften har jeg brugt en stund på lidt eftertanke, som sendes i denne retning.

Imorgen begynder en ny uge - lad os alle få det bedste ud af den!

8 kommentarer:

dqpage sagde ...

hej Berit
Jeg vil tro mange herinde har sendt en eftertanke i samme retning som du, for det er triste nyheder vi har fået her i aften.
Det er rigtig, rigtig synd.

Fondue i 80'erne var hyggeligt. Også selvom det tog en krig, og man ofte tabte 'hapseren' ned i fonduen.
De engelske fiskerbyer på sydkysten er bare rigtig hyggelige. Jeg kom der en del for mange år siden da jeg var guide på div. sprogkurser. Der er en helt særlig charme, så det kan I glæde jer til.
mange hilsener
Mona

Helle : sagde ...

Det er også længe siden jeg har lavet fondue, jeg er ikke så vild med at side og lave min mad ved bordet og slet ikke som dengang hvor man lavede det i olie. Men der er jo kommer flere forskellige opskrifter på fondue, så det kunne da være at man skulle prøve det engang igen.

Jeg har lige læst det med Irene, jeg er uden ord !!! kan vi mon gøre noget, jeg tør næsten ikke komme Irene for tæt da jeg jo lige har været syg og stadig er på penicillin. Jeg vil jo ikke give noget at det til hende.

Lyder ellers vildt godt med jeres ferie.

Eva sagde ...

Det lyder som en skøn planlægning af ferie. Og de nuggets ser ualmindeligt gode ud.

Det er så uretfærdigt, at nogen skal slås med sygdom som Irene. Fortvivlende.

Vi må sørge for at få det bedste ud af ugen.

Tine sagde ...

Kan godt forstå du glæder dig til en ny seng.
Det er også på min ønskeliste, men lige nu glæder jeg mig bare over at jeg er kommet ned til jorden :-)

Fondue..ja det er godt nok længe siden. Måske man skulle... :-)

Den ferie lyder da fantastisk! Glæder mig til at høre mere om det!

Irene og Michael..den situation er så ualmindelig forfærdelig. Jeg regner med at smutte forbi hende i denne uge. Efter det kan vi evt. tales ved, om der er noget vi skal gøre.

Fru Kahr sagde ...

Det lyder som en pragtfuld weekend, og sikke dejligt at kunne se frem til en ønskeferie:-)

Mariann sagde ...

Ny seng - god mad og hygge, og så slutte af med at bestille ferie, jamen det er da bare sådan en weekend skal være :-)

Jenny sagde ...

Lækkert med en ny seng! Vi har lige fået nye dyner :)

God weekend!

Kh. Jenny

Marianne fra ønskeøen sagde ...

Dejligt at du skal på ferie til sydengland. Overvejer selv en tur til vest england.
Og Irene - tænker jeg på, tænker at vi skal huske at leve livet og elske det. og jeg har hende med i mit hjerte i denne tid.