torsdag den 28. maj 2009

Strik i hvidt

Tiden flyver og der strikkes på ufærdige projekter. Nu har jeg fået en grøn UFO færdig til Emil - nemlig Kiwi. Da den så utrolig kort ud i livet blev den forlænget forneden til slut med et par pinde glatstrik, 10 retriller, et par pinde glat og til slut et par retriller. Det blev fint og nu passer længden bedre. Emil synes trøjen er "fed", så den er i vinkel.

Opskrift: Kiwi str. 8 år af Anette Danielsen fra "Hønsefødder og Gulerødder"
Garn: Isagers Højland i farve æblegrøn fra lager.
Ændringer: forlænget en smule, da den så for kort ud. Efter vask blev den dog lidt lang i det, men ikke værre end det nok passer med den ekstra længde er er i ærmerne. "Lidt at vokse i" - ellers lige efter bogen.

Der er også hæklet 3 par af de sædvanlige futter til et par kolleger, som skulle bruge lidt barselsgaver. De er hurtige at lave og jeg glædes hver gang over hvor nuttede de er. I denne omgang nåede jeg dog ikke at fotografere dem, men det har jeg også gjort flere gange før.

Symaskinen er også blevet pudset af; Hele 3 buksedragter er lavet i mikro, mini og midi-udgave. Mønster efter Homemade. Stof til de lilla fra Stof2000, syet til niece Isabella. De rødternede er tilpasset str. nyfødt og stoffet fra lager, syet til niece Sine. Mai har også fået en buksedragt i str. 10 år i lilla/brun-blomstret stof ligeledes fra Stof2000. Disse buksedrager med smock er utroligt lette at lave og supersøde. Her et par billeder:
Til mig selv har jeg færdiggjort ét stk. Topstykke. En biltur til Göteborg hjalp godt på dette lidt trivielle stykke strikketøj. Den var superlet at lave og jeg er meget tilfreds med resultatet. Så gør det ikke så meget ,a den til tider var lidt kedelig at strikke. Jeg er heller ikke mere skræmt end,at Mai skal have sin version. Men det er der ikke indkøbt garn til endnu. Her følger et foto af mig og Topstykke, som er strikket i originalgarnet fra Geilsk - et kit, jeg indkøbte på messe i Vissenbjerg.

Nu er kurven ved at være tom for ufærdige projekter og jeg har tilladt mig at starte op på en hvid sommercardigan, som vil passe den den buksedragt jeg har købt til mig selv. Garnet er fra Garnstudio og er kaldet "Lin". Det er meget hårdt at strikke med, men jeg tror det vinder ved en vask. Arbejdet skrider hurtigt frem på pind 4,5 og en svampeligafinale hjalp projektet godt på vej.
Snart kalder Pinsen med familie-komsammen. Der er bagt rosinboller og kokosmakroner, som er vores bidrag til festen.

Imorgen skal jeg til afsløring af et kunstværk, som Emil har været med til at lave til skolen sammen med kunstner Ole Grøn. Et SFO-projekt for 15 2. klasses drenge her i foråret. Nu er vi endelig klar til den store fernisering og mor skal selvfølgelig med ved afsløringen af sønnemands "første" kunstværk. Emil er utrolig glad og dygtig til at tegne, så dette projekt var en fantastisk mulighed for ham, for at arbejde sammen med SFOens mest kreative pædagoger og tilmed en rigtig kunstner. Jeg glæder mig.

4 kommentarer:

Irene sagde ...

Det var da godt du fik taget dig sammen til at færdiggøre Kiwi:-) Den ser fin ud på sønnen- Og hvor er de søde de buksedragter.

Fru Kahr sagde ...

Du har godt nok haft travlt:-)
Fin ide, med at forlænge Kiwi, for den er lidt kort i det.
Ps. Det er Annette Danielsen, der har skrevet "Hønsefødder og gulerødder".

Berit sagde ...

Irene - Det var også en god fornemmelse at gøre den færdig.
Fru Kahr - navneforvirring er rettet!

Strikkeheksen sagde ...

Så fin, du er med topstykke, Berit, den klæder dig rigtig godt :-)

Og jeg kan da også godt forstå Emil synes han har fået en "fed" trøje - den er da fuldkommen fed ;-)