torsdag den 13. september 2007

Snowdrop og hæklet nederdel

Jeg havde helt glemt at fortælle om at jeg i ferien red med på Snowdrop-bølgen. Hos Isager i Århus gjorde jeg en god handel, idet der var tilbud på Tvinni Alpaca og samtidig fik jeg det sidste krøllede eksemplar af opskriften uden beregning. Jeg er super-glad for min Snowdrop og som det måske ses af billedet, er den allerede "gået til". Det er helt sikkert en model, som der skal laves flere af, både fordi den er rigtig skøn, men også fordi det er et hurtigt strikketøj. Måske en eller anden kunne få sig én i julegave i år.


Min hæklede nederdel har også længe været færdig. Men jeg kan ikke rigtig bestemme mig til om den er et hit. Det er ikke en type tøj, som jeg normalt går i, og selvom modellen på opskriften har et par "giraftrusser" under, tror jeg nu jeg laver en mere tækkelig udgave med et skørt under. Men kan man så se mønsteret? Gode idéer modtages gerne, for nu er arbejdet gjort, og så skal den også bruges.


Fodboldtrøjen er godt på vej og den skal nok blive god, selvom jeg ikke har kunnet strikke jævnt i dette garn. Modtageren venter i hvert fald med længsel og mon ikke den bliver færdig til overrækkelse samme dag som hans lillebror fylder 1 år. Jeg mangler kun at brodere netmasker øverst, udfylde bolden med hvidt og dernæst montering og krave.Til sidst har jeg fået en bestilling på en "sovetrøje" med tilhørende futter og evt. en peruhue, hvis der er garn til overs. Modellen har jeg fundet her - model 14-3, dog uden hætte. Garnet er Arwette, men da strikkefastheden ikke er helt den samme er jeg gået en størrelse op og så gar det jo nok. Det er et skønt mønster - gl. dags køkketern, 4 masker og 4 pinde. Dette gør at mønsteret ikke er helt kvadratisk (så skulle man nok strikke 5 pinde i højden) men det giver en rigtig god effekt og en lidt "vulket" overflade, så der er masser af isolerende luft omkring kroppen. Jeg strikker begge ærmer på én gang, og dette strikketøj vil jeg tage med under armen i aften, når der er forældremøde i 3.A.
Forude venter en weekend med farmand i Belgien til Formel1-løb. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse for ham, når han nu har lidt benzin i blodet. Jeg ser frem til en weekend uden andre ting på programmet end strikketøj, lidt rengøring, MGP-aften. Og så sætter vi os foran skærmen på søndag og håber på at vi får et glimt af farmand blandt de 199.999 andre tilskuere og at Hamilton og "lillebror'en" (Ralf Schumacher) gør det godt.

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den er da smadderflot - den nederdel! Og det vil den også være med et skørt under. På med den!
kh
marianne S.

Sidsel sagde ...

Lækker nederdel - hvad med et par leggings under?
Hvis du laver skørtet i en anden farve, bliver mønsteret endnu mere tydeligt!

Berit sagde ...

Tak for kommentarerne - der er lavet sort skørt i kraftigt satin. Da det skinner lidt giver det en god kontrast. Pigerne på mit syhold har godkendt projektet og det bliver luftet til 2x60 års fødselsdag på lørdag.

Joan sagde ...

Hejsa
Jeg har valgt at tagge dig. Hvis du går ind på min side, kan du se, hvad det handler om. Håber du vil være med.
Mange hilsner Joan
http://knitadesign.micorbis.dk

Mette sagde ...

jeg er total vild med nederdelen, jeg elsker alt hvad der er sådan lidt luxus hippie. Hvor får man fat i opskriften til den. Jeg kan ikke hækle, men det kan min mor, så mon ikke jeg kunne overtale hende.

Berit sagde ...

Hej Mette,
Tak for dine pæne ord om nederdelen. Havde den på til fest og fik mange roser, så jeg skal nok komme til at bruge den, selvom jeg var i tvivl. Modellen er nr 14 50 13 26 fra HP Gruppen. Garnet er Løve Bomuld Merceriseret. Jeg købte det hele hos Gazelle Garn i Århus. Berit

Humletussa sagde ...

Jeg driver å hekle samme skjørt nå, jeg. Kjøpte garn og oppskrift gjennom et dansk nettsted og er kjempefornøyd :)
Valgte det samme garnet som på bildet og tenkte også å lage underskjørt som deg. Enden min er ikke akkurat like nett som modellen sin haha
Jeg kommer til å lage mørkt underskjørt for kontrastens skyld slik at mønsteret synes bedre.

Men jeg har ikke kommet så langt enda, men om mitt blir halvparten så pent som ditt blir jeg veldig fornøyd :)

Håper du legger ut bilde av ferdig resultat så jeg kan sniktitte litt :)

Humletussa sagde ...

Hei Berit
Jeg tror jeg trnger litt hjelp til den heklede nederdelen, jeg..

Har prøvd 3 ganger der en skal hekle rundt og får det ikke til å stemme.. det ser enten rart ut eller ender i 4 dbs istedenfor 3der hvor arbeidet skal hekles rundt..
Så jeg lurer på om du kunne legge ut et bilde av nederdelen så jeg kan se hvordan det ser ut rett under lynlåsen?
Vet det er mye å spørre om men jeg har lett masse på nettet og så var det så gøy å hekle! Så jeg blir veldig veldig takknemlig om du legger ut et slikt bilde (eller vet du om noen andre som har lagt ut arbeidet underveis på nettet?
:)
Mønsteret ellers var jo en fryd å arbeide med :)
Masse hilsener fra humletussa

Humletussa sagde ...

PS: har fått hjelp til nederdelen på et forum :)

Jea sagde ...

Hejsa
Jeg har ledt og ledt - men jeg kan altså ikke hitte et mønster på en hæklet nederdel (ved der er et i nr. 4 2007, men heller ikke det er til at opdrive), og så så jeg din (den grå) - kunne man måske lokke mønsteret ud af dig?
Håber at høre fra dig
Mange hilsner fra Jeanette (janettsinead@gmail.com)

Humletussa sagde ...

jeg kjøpte den her:
http://garnsalg.dk/catalog/product_info.php?products_id=709

Ellers kan du også finne den her:
http://www.genesis.dk/product.asp?product=2560

Fant de igjen når jeg googlet "hæklet nederdel" hihihi

Lykke til, det er et kjempeartig skjørt å hekle!