lørdag den 9. juni 2007

Sokker, hækleri og futter...

Kameraet er midlertidigt ude af funktion, men når det fungerer igen, skal jeg nok sætte billeder ind af projekt 5 af 12, som blev et par sokker til mig, idet jeg i Påsken sad i min svigerforældres sommerhus og frøs pusselankerne om aftenen. Dengang lovede jeg mig selv, at det snart var min tur til at få et par hjemmestrikkede sokker - og i Pinsen var vi tilbage i sommerhuset og jeg blev næsten færdig, men løb tør for garn, da jeg nåede tåen på sok nr. 2. Hjemme igen fandt jeg et nøgle mere i bunden af kurven og vupti.... Nu er det for varmt, men sokkerne venter pænt i skuffen, indtil vejret bliver køligere.Lige nu er det med at nyde det dejlige vejr og strikningen går lidt trægt; Miyake er spændende strik at se på, men det lange stykke mellem de to ærmegab tager tid, så den bliver kun taget frem, når der skal strikkes til tv. Jeg har i lang tid også haft påbegyndt en smuk hæklet bluse, og endelig har jeg fået ryggen færdig og er begyndt på forstykket. Jeg glæder mig meget til at få den helt færdig, og vil i aften give den hele armen, da den passer perfekt til vejret i øjeblikket. Opskriften er fra HP Gruppen og jeg hækler den i Lima, farve 48, som ligner den på billedet.

Jeg har også forelsket mig i denne hæklet nederdel ligeledes fra HP. Den skal være sort og jeg har indkøbt adskillige nøgler sort merceriseret bomuld. Men da hækling ikke i samme grad egner sig til tv-kigning, hvor jeg normalt har tid til lidt syslen, tager det lang tid at færdiggøre disse projekter, dog med et resultatet, som er værd at vente på, synes jeg. Hækling er også en god afvekling for hænderne, når de som mine en gang imellem er ømme, fordi fruen her lige skal have et strikkeprojekt færdigt og dermed holder lidt for hård på pindende i bare iver.Endelig har jeg hæklet et par små blå futter efter samme opskrift som de hvide, som blev en del af 12 projekter tidligere på året. Disse futter er uden sidestykke de bedste futter til børnefødder. Med bund af rulam og en blød elastik i en løbegang ved anklen, sidder de som de skal og falder ikke af, samtidig med at de er behageligt lune. Min søster bliver ofte spurgt om hvor hun får fat i disse futter og ja, "de er fra Moster Berit". Da det er et hurtigt projekt, bruger jeg dem ofte som barselsgaver. Lige nu venter de føromtalte blå futter på en lille dreng, som gerne skulle komme til verden i juli, men det er jo rart at være i god tid.

Nu er der bare tilbage at finde på et kreativt projekt til 6/12, men det bliver jo nok først sidst på måneden som sædvanligt.

Jeg håber, I alle nyder sommervejret derude....

1 kommentar:

Inges uldprogram sagde ...

Hej Berit
Jeg ved ikke rigtig hvad det lige er der sker med en kommentar jeg har skrevet til strikke-feen for længe siden. Den popper pludeselig op forskellige steder. Bl.a. her hos dig ved dit indlæg af 2. maj. Så hvis du ser at en kommentar er slettet af forfatteren, er det altså mig. Men den kommentar der er tilbage, er selvfølgelig til dig, og tak for dit svar iøvrigt.
Vh
Inge